logotype
line decor
line decor

Livskvalitet öster om leden

I mars 2009 kom ÖsterlenAkademiens första bok ut:
Livskvalitet öster om leden. Om att steka ål, äta socker och bygga hus men också om supen, bakterien, hälsan & döden.Den här boken är tyvärr slutsåld.

Bokens innehåll

  • Prolog Ingvar Holm

  • Socker – förförande sött Charlotte Erlanson-Albertsson

  • Absolut Skåne Hans Kristenson

  • Bakterier: vänner eller fiender? Bengt Jeppsson

  • Att skåda människan i munnen Ola Ohlsson

  • Varför åt man som man åt och varför
    äter vi vad vi äter? Per-Anders Mårdh

  • Gott liv tarvar god mat Göran Ejlertsson

  • Österlenskt krogsamtal Sven Ingmar Andersson

  • Mat till glädje och sorg Mona Landin-Olsson

  • Hjärtats mat Anders Gustafson

  • Myter och vetande om kunskapens frukt Kimmo Rumpunen

  • Nu gäller det livet och livets kvalitet Ingvar Holm

  • Att leva i kammare och kök – boende
    förr och nu Bertil Fredlund

  • Dagar som gått Hans W Lundgren

  • Den gamle och vården Dag Lundberg

  • En akademi öster om leden Per Ingvar de la Motte

!