I mars 2009 kom ÖsterlenAkademiens första bok ut:
Livskvalitet öster om leden. Om att steka ål, äta socker och bygga hus men också om supen, bakterien, hälsan & döden.Den här boken är tyvärr slutsåld.
Bokens innehåll
Prolog Ingvar Holm
Socker – förförande sött Charlotte Erlanson-Albertsson
Absolut Skåne Hans Kristenson
Bakterier: vänner eller fiender? Bengt Jeppsson
Att skåda människan i munnen Ola Ohlsson
Varför åt man som man åt och varför
äter vi vad vi äter? Per-Anders Mårdh
Gott liv tarvar god mat Göran Ejlertsson
Österlenskt krogsamtal Sven Ingmar Andersson
Mat till glädje och sorg Mona Landin-Olsson
Hjärtats mat Anders Gustafson
Myter och vetande om kunskapens frukt Kimmo Rumpunen
Nu gäller det livet och livets kvalitet Ingvar Holm
Att leva i kammare och kök – boende
förr och nu Bertil Fredlund
Dagar som gått Hans W Lundgren
Den gamle och vården Dag Lundberg
En akademi öster om leden Per Ingvar de la Motte
!